Wat werk betekent

Op 1 mei is het de Dag van de arbeid. Het was aanvankelijk een dag om te strijden en demonstreren voor een werkdag van acht uur.

Wij staan rondom de Dag van de arbeid stil bij de betekenis van werk. Want iedereen doet ertoe en we willen dat iedereen meedoet. Werk en ontwikkeling zijn daarbij belangrijke voorwaarden. Helaas is dat niet voor iedereen vanzelfsprekend. Voor deze mensen zijn wij er. 

‘Wat betekent werk voor jou?’ Onze collega’s geven hun antwoord.

Wat betekent werk voor jou?

Laat het ons weten via één van onze social media kanalen.

 

LinkedIn

Facebook

Instagram

Andrew de Bree

Werkt via KikMaat bij Profibike in Dongen

Natuurlijk betekent werk voor mij inkomen. Maar niet alleen dat. De sociale contacten die ik tijdens mijn werk heb met mijn collega’s, zijn heel erg belangrijk voor mij. De sfeer op de werkvloer is goed, we zijn een gezellig clubje. Ik vind het fijn om erbij te horen!

En wat ook leuk is: ik leer hier in de praktijk het vak van fietsenmaker. Dat komt van pas. Laatst was mijn scooter kapot en die kon ik zelf repareren. Toch handig!

Ellen Hermus

Begeleider bij KikMaat

Ik ben het eens met Andrew. Ook voor mij zijn de sociale contacten die ik tijdens het werk heb, heel belangrijk. Mijn werk geeft ook invulling aan mijn leven. Het is fijn om nuttig bezig te zijn.

Wat mijn baan zo mooi maakt, is dat ik mensen help te ontwikkelen. En wat is nou mooier om te zien dan dat iemand die jij begeleidt, op een goede werkplek terecht komt? Een plek waar hij of zij meedoet en er toe doet. Daar kom ik ’s morgens graag mijn bed voor uit!

Anita van Alphen

Meewerkend voorvrouw bij V I P – Vervoer, Inpakken & Post

Ik wil niet de hele dag thuiszitten, ik ben liever bezig. Ook vind ik het belangrijk om mezelf te ontwikkelen. En ik leer hier nog elke dag.

Ik werk al 10 jaar bij V I P – Vervoer, Inpakken & Post. Sinds 4 jaar ben ik meewerkend voorvrouw. Het is heel leuk werk en een mooie stap in mijn ontwikkeling. Ik zorg ervoor dat de productielijn goed blijft lopen en leg de mensen aan de lijn uit wat ze moeten doen. Ik ben trots op het verantwoordelijke werk dat ik doe.

Pien Swinkels

Werkspecialist bij V I P – Vervoer, Inpakken & Post

Het is fijn om te zien dat je iets toevoegt voor de mensen waarmee je werkt. Dat je ze kunt helpen met hun ontwikkeling. En samen zorgen we ervoor dat de klant een goed eindproduct krijgt. Dat maakt dit werk voor mij ontzettend leuk.

Geen dag is hetzelfde. Ik heb heel veel contact met allerlei mensen. Ik ben de schakel tussen de planning en de uitvoering. Kort gezegd zorg ik ervoor dat het werk vanuit de planning op de juiste afdeling terecht komt en dat het goed en op tijd wordt uitgevoerd. Ik kom dus door het hele bedrijf en praat met iedereen. Een superleuke job, die ervoor zorgt dat ik altijd vrolijk op mijn werk verschijn.

Mark Bergen Henegouwen

Beheerder Onze 013 boerderij ’t Valleike

Natuurlijk is het belangrijk om brood op de plank te hebben. Maar voor mij voelt het als ‘ik mag werken voor mijn geld’. En ik werk op een fantastische plek. Ik ben een echte dierenvriend, dus ik zit hier helemaal op mijn plaats.

Onze 013 boerderij ’t Valleike heeft een sociale functie. Het is een ontmoetingsplek. Voor de mensen die bij ons werken én voor de buurtbewoners.

Het allermooiste van mijn werk is het ontwikkelen van mensen. Want hoe tof is het als je iemand ziet opbloeien door het werken met de dieren? Dan zie je hoe belangrijk het is dat mensen meedoen én er toe doen!

Erik Cornelissen

Assistent beheerder Onze 013 boerderij ’t Valleike

Dierenverzorging zit in mijn genen. Daar ben ik mee opgegroeid. Ik ben daarom erg blij met mijn werk bij ’t Valleike. Werk is belangrijk voor mij. Ik wil me graag ontwikkelen. En daarvoor krijg ik binnen de Diamant-groep genoeg ruimte. Toen ik nog bij Groen Xtra werkte, heb ik verschillende vakcursussen met succes afgerond, zelfs een keer drie tegelijk! En dan te bedenken dat ik in mijn schooltijd niet zo’n fanatieke student was.

Ik werk graag samen met mensen en vind het fijn om hen te helpen en begeleiden. Bij ’t Valleike werk ik vooral in het weekend. In ons educatiecentrum komen veel kinderen. Het is leuk om hen dingen te leren over de natuur en over dieren. Ook dat is ontwikkeling!

Geert van Schijndel

Groen Xtra

Werk is heel erg belangrijk voor mij. Ik heb 24 jaar in de auto-industrie gewerkt. Ik werd ontslagen en ben 6 jaar huisman geweest. Dat was helemaal niets voor mij. Toen kwam ik erachter hoe belangrijk werk voor mij is.

Samen met mijn collega’s zorg ik ervoor dat Tilburg netjes blijft. Het is fijn om te merken dat dit door de inwoners gewaardeerd wordt. Soms krijgen we zelfs een kopje koffie aangeboden. Dat slaan we natuurlijk niet af!

Ik ben nog steeds elke dag blij dat ik bij Groen Xtra werk. Ik geniet van het werk en het contact met mijn collega’s en de mensen die ik tijdens het werk op straat tegenkom. Ik zou niet anders meer willen.

Maykel Marcelis

Uitvoerder Groen Xtra

Werk – en met name werken bij de Diamant-groep – betekent voor mij dat ik iets kan betekenen voor andere mensen. Aan de ene kant voor onze medewerkers. Ik kan eraan bijdragen dat zij met plezier hun werk kunnen doen. Dat zij echt voelen dat ze meedoen en er toe doen. Aan de andere kant voor de inwoners van Tilburg. Zij beleven hun stad op een betere manier omdat ik er samen met mijn collega’s voor zorg dat de stad netjes is. Dat geeft een goed gevoel.

Ik werk sinds 2 jaar bij Groen Xtra. Daarvoor werkte ik bij een ander groenbedrijf, waar ik op kantoor zat. Ik miste het contact met mensen en het buiten werken. Dat heb ik bij de Diamant-groep zeker gevonden.

Netha Leiwakabessy

Cateringmedewerker bedrijfsrestaurant

Ik heb in het verleden wel eens met tegenzin gewerkt. Toen vond ik mijn baan niet leuk. Sinds ik bij het bedrijfsrestaurant van de Diamant-groep werk, ga ik elke dag met heel veel plezier naar mijn werk toe. Ik heb een hele afwisselende baan met leuke collega’s. We zijn een heel gezellig team. Dat vind ik belangrijk. Het is heel fijn om in een goede sfeer te werken, met op zijn tijd een grapje!

Noud van der Valk

Kok en leidinggevende bedrijfsrestaurant

Natuurlijk zorgt het voor brood op de plank. Maar ik vind het wel belangrijk om zinvol werk te doen. Voor mij betekent dit dat mijn werk een positieve invloed heeft op mijn leven en op dat van anderen. Ik begeleid mensen die ik zie ontwikkelen. Dat geeft mij het gevoel dat ik iets toevoeg aan de samenleving. En dat is een fijn gevoel!

Wat ik ook een groot voordeel vind van mijn huidige baan, is dat ik mijn kinderen zie opgroeien. In mijn vorige baan in de horeca, was dat niet mogelijk omdat ik vooral in de weekenden en avonden moest werken. Een goede balans tussen werk en privé is immers ook belangrijk.